View more
سبزی‌های لازم برای قورمه سبزی و دستور پخت

سبزی‌های لازم برای قورمه سبزی و دستور پخت

قورمه سبزی یک غذای محبوب و اصیل کشور ایران محسوب می‌شود که بوی فوق‌العاده آن هوش و حواس برای آدم نمی‌گذارد. این غذا علاوه براینکه در بین مردم ایران بسیار پرطرفدار است، در کشورهای خارجی نیز محبوب است.

 آشنایی با سبزی‌های لازم برای قورمه سبزی و میزان استفاده هر یک از آن‌ها در تهیه یک خورشت بی‌نظیر و جا افتاده نقش مهمی دارد. جدا از خوشمزه بودن، این خورشت بسیار مغذی است زیرا در کنار گوشت و حبوبات، انواع سبزی‌های پرخاصیت در آن وجود دارد.

این غذا در هر منطقه و حتی در هر منزلی به صورت متفاوت و خاص تهیه می‌شود. برای مثال برخی خانم‌های خانه‌دار به منظور تهیه غذای سالم با رنگ سبز روشن، سبزی تهیه شده را کمتر سرخ می‌کنند.

خانم‌های خانه‌دار و آشپزها می‌دانند همه عطر قورمه سبزی به ترکیب و میزان هر کدام از سبزی‌های موجود در آن مرتبط است.

سبزی‌های لازم برای قورمه سبزی و میزان هر یک از آن‌ها در عطر و خوشمزگی قورمه سبزی نیز تاثیر شگفت انگیزی دارد.

معمولا در ترکیب همه قورمه سبزی‌ها در اکثر شهرها سبزی‌های: جعفری، گشنیز، تره، شنبلیله و اسفناج وجود دارد؛ البته به اندازه‌های متفاوت.

سبزی‌های لازم برای قورمه سبزی و میزان هر یک از آن‌ها اصلی‌ترین عامل در تهیه این غذاست که اگر درست باشد غذایی خواهد شد که در ذهن‌ها ماندگار است.

 اما در هر شهر از کشورمان سبزی‌های لازم برای قورمه سبزی و میزان هر یک از آن‌ها به چه صورت است؟

سبزی های قورمه سبزی

 سبزی‌های لازم برای قورمه سبزی و میزان هر یک از آن‌ها در شهر تهران

در پایتخت ایران معمولا برای تهیه سبزی قورمه سبزی در اندازه یکسانی‌تره و جعفری و مقدار کمی شنبلیله استفاده می‌کنند. شنبلیله کمی سبزی را تند و تلخ می‌کند و بوی تند به غذا می‌دهد و به همین خاطر اندازه کمی از آن در غذا مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عبارتی تهرانی‌ها برای تهیه 2 کیلوگرم سبزی قورمه سبزی، 1کیلوگرم تره، یک کیلوگرم جعفری و 200 گرم شنبلیله ترکیب می‌کنند.

 سبزی‌های لازم برای قورمه سبزی و میزان هر یک از آن‌ها در جنوب ایران

در این مناطق از ایران، از انواع سبزی‌های بیشتری استفاده می شود ازجمله تره، شوید، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر (یا گاها هر 2)، شنبلیله و سیر سبز است.

به عبارتی جنوبی‌ها برای تهیه دو کیلو گرم سبزی قورمه 400 گرم تره، 400 گرم جعفری، 200 گرم گشنیز، 200 گرم اسفناج و برگ چغندر، 100 گرم شوید، 100 گرم شنبلیه و 100 گرم سیر سبز ترکیب می‌کنند.

قورمه سبزی

سبزی‌های لازم برای قورمه سبزی و میزان هر یک از آن‌ها در آذربایجان

موضوعی که در طرز تهیه سبزی قورمه سبزی در این مناطق از ایران متفاوت است این است که از سبزی شنبلیله استفاده نمی‌شود؛ اما به جای شنبلیله مقداری ترخون را با سایر سبزی‌ها ترکیب می‌کنند. به همین خاطر قورمه سبزی در این مناطق عطر تند و تیزی ندارد.

به منظور تهیه حدودا دو کیلو گرم سبزی قورمه براساس دستور آذربایجانی‌ها؛ 1.5 کیلوگرم تره، 400 گرم تره، 300 گرم گشنیز، چند برگ اسفناج و چند برگ ترخون ترکیب نمایید.

بیشتر بودن میزان تره باعث می‌شود طعم قورمه سبزی تندتر باشد.

در شهر تبریز علاوه بر ترکیب بالا، از میزان کمی برگ “داش کلمی” که به آن کلم سنگ سفید نیز می‌گویند داخل سبزی ترکیب می‌کنند.

در شمال ایران در تهیه سبزی قورمه همچنین از یک نوع سبزی به اسم “خلواش” درون سبزی قورمه ترکیب می کنند. یا گاهی کنار خلواش میزانی “چوچاق” نیز ترکیب می‌کنند.

بازهم این گوناگونی در سایر شهرها وجود دارد اما اکثریت به همین صورت بود که برای شما ذکر شد.

نکات مهم و اساسی در تهیه سبزی قرمه سبزی

هر اندازه سبزی‌ها پیش از سرخ شدن یکسان تر و ریزتر خرد شده باشند، قورمه سبزی شما در آخر جا افتاده‌تر است و روی آن روغن بیشتری می‌آید.

درصورتی که می‌خواهید قورمه سبزی شما رنگ و بوی بهتری داشته باشد، بهتر است از سبزی تازه استفاده نمایید. اگرچه تهیه سبزی تازه و تمیز کردن آن کمی سخت است اما با وجود فروشگاه آنلاین بازار روز ایرانیان این سختی‌ها بی معنی شده است. شما هر روز و هرساعتی می‌توانید انواع سبزی موردنیاز خود را سفارش دهید تا بهترین و ارگانیک‌ترین سبزی‌ها به صورت تمیز شده در بسته‌بندی بهداشتی درب منزل به شما تحویل داده شود.

درصورتی که می‌خواهید سبزی‌ها را از قبل در فریزر بگذارید، ترجیح شما فریز کردن سبزی به صورت خام باشد و پیش از تهیه قورمه سبزی، آن را سرخ کنید.

دستور پخت قورمه سبزی

هنگام سرخ کردن سبزی به حدی که سبزی سیاه و تیره شود سرخ نکنید تا خاصیت سبزیجات از بین نروند و هنگام خوردن غذای خوشمزه از خواص آن نیز بهرمند شوید.

درصورتی که در ترکیب سبزی قورمه شنبلیله استفاده اضافه می‌کنید، دقت داشته باشید که میزان آن باید خیلی کم باشد، زیرا شنبلیله مزه غذا را تلخ خواهد کرد و عطر تند آن موجب نامطلوب شدن عطر سبزی می‌شود.

افزودن مقدار کمی برگ کرفس خشک، عطر و بوی خوب قورمه سبزی را دو چندان می‌کند.

اگر می‌خواهید در حجم دل‌خواهی خرید سبزی با قیمت دست اول داشته باشید بازار روز ایرانیان با ارائه اپلیکیشن خود این امکان را برای همه فراهم آورده که همه بتوانند از طریق گوشی هوشمند خود خرید عمده سبزیجات و خرید ریز سبزی و سایر محصولات مانند میوه و صیفی جات داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *