
راز میوه خرمالو و فواید آن
یکی از میوههای شیرین پاییزی که فواید و خواص بی شماری دارد، خرمالو است. در این مقاله از بازار روز ایرانیان قصد داریم به راز میوه خرمالو و فواید آن بپردازیم. از فواید خرمالو می توان کاهش وزن، تنظیم فشار خون، پیشگیری از بیماریهای قلبی و رفع یبوست را بیان کرد.
خرمالو مواد مغذی، قند و ویتامینهای زیادی دارد که در مواقع خستگی و کسالت مانند میوه انگور، انرژی بخش است. البته افراط در مصرف آن میتواند باعث افزایش وزن شود چراکه کالری زیادی به بدن میرساند.
تاریخچه خرمالو
خرمالو از طبیعتی گرم و تر برخوردار است. این میوه به گوجه فرنگی شباهت دارد و رنگ میوه رسیده آن نارنجی روشن است. ابعاد این میوه به اندازه یک پرتقال کوچک است. این میوه از پوست نازک وژلاتینی برخوردار است.
مواد مغذی خرمالو
این میوه چربی و پروتئین کمی داراست اما سرشار از ویتامینها و مواد مغذی ازجمله ویتامینA، ویتامین B ، گوگرد، ویتامینC، سدیم، آهن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، بتاکارون، مس و فیبر حلال در آب میباشد. به دلیل همین مواد غذایی ارزشمند است که میتواند با کلسترول و فشارخون بالا مقابله کند و در تسهیل هضم غذا، تقویت دید و بهبود فعالیت سیستم ایمنی بدن موثر باشد.
ویتامین A موجود در خرمالو نیز برای سلامت پوست و ناخن و موهای خشک و شکننده اهمیت بسیاری دارد.
تاریخچه و انواع خرمالو
خرمالو نیز مانند اکثر میوهها انواع مختلفی دارد که رایج ترین آنها در ژاپن است که پیدایش آن در چین بوده است، البته اسم آن ریشه یونانی دارد و به اسم دیوسپیر کاکی میباشد.
دو نوع خرمالوی گس و غیر گس وجود دارد که نوع گس آن غیرقابل خوردن است زیرا میزان بالایی تانین دارد. اما نوع غیر گس آن وقتی میرسد تانین را از دست میدهد.
نحوه مصرف خرمالو
خرمالو را می توان به صورت خام و همچنین در حالت خشک مورد مصرف قرار داد، درضمن در برخی از دسرها و کیکها نیز استفاده میشود. حال که در رابطه با خواص و میزان مواد معدنی این میوه آگاه شدید باید در مصرف آن، دقت کنید. همواره مصرف به اندازه هر نوع و میوه و سبزیجاتی میتواند در سلامت بدن شما موثر باشد.
راز میوه خرمالو
شاید اگر از راز میوه خرمالو مطلع شوید، مصرف منظم آن را در برنامه غذایی خود بگنجانید.
کمبود ویتامین C ممکن است به خونریزی لثهها به خصوص در فصل زمستان شود. مصرف منظم خرمالو ویتامین C جذب و لثهها را مستحکم میکند. همچنین ویتامین c برای شفافیت پوست نیز تاثیرگذار است.
ممکن است برای شما مفید واقع شود که بدانید خرمالو معده را تقویت و اسهال شدید را درمان میکند. این میوه سبب نرمی سینه شده، کم خونی را برطرف میکند و اشتهاآور خوبی نیز به شمار میآید.
مصرف پودر دانه میوه خرمالو، دفع کنندهسنگ کلیه و مثانه است.
این میوه سرشار از پکتین (فیبر محلول در آب) است که چربی خون یا کلسترول را کاهش میدهد.
این میوه نارنجی رنگ در رفع سکسکه تاثیر گذار است و به طور قابل توجهی خون ریزی را بند میآورد.
خرمالو در تسکین تورم و التهاب بواسیر نیز خود را ثابت کرده است. مصرف این میوه در کودکان را جدی بگیرید چراکه در رشد و نمو آنها مفید است.
خواص و فواید خرمالو
انرژی زا
اگر تمرینات فیزیکی و نیز فعالیتهای ورزشی بسیاری دارید، خرمالو مصرف کنید تا انرژیتان تحلیل نرود.
ادرار آور
خرمالو ادرارآور خوبی به شمار میآید زیرا طیف گسترده ای از کلسیم و پتاسیم را داراست. افرادی که ناراحتیهای کلیوی دارند باید روزانه یک میوه خرمالو میل کنند. در واقع مصرف مرتب این میوه در پیشگیری از مشکل نگهداری آب موثر است. به دلیل وجود پتاسیم بسیار در خرمالو، توصیه میشود این میوه را به جای داروهای ادرار آور استفاده نمایید زیرا همچون ملین طبیعی عمل میکند.
پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا
از آنجایی که میوه خرمالو سرشار از ویتامین ث است میتواند با عفونتها مقابله کند. با مصرف مرتب خرمالو می توان از اکثر بیماریهای عفونی مثل سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری کرد.
سم زدایی و حفظ سلامت کبد
سم زدایی بدن بسیار حائز اهمیت و خرمالو در این امر بسیار تاثیرگذار است. این میوه حجم زیادی آنتی اکسیدان دارد که میتواند سموم بدن، به خصوص کبد را پاکسازی نماید. این آنتی اکسیدانها در جدا کردن رادیکالهای آزاد از بدن کمک رسان هستند.
تنظیم فشار خون و حفظ سلامت قلب
یکی دیگر از مواد اصلی موجود در خرمالو مس است که سلولهای خونی تولید میکند. درنتیجه، با مصرف منظم این میوه، میزان تولید سلول خون و همچنین جریان آن افزایش پیدا میکند.
خرمالو میتواند فشار خون را کنترل و از بروز بیماریهای دیگر پیشگیری کند. طیف گسترده ی پتاسیم در خمالو میتواند رگها را گشاد کند و گردش خون صحیح را در بدن افزایش دهد و از بیماریهای قلبی پیشگیری کند. لذا فشار خون افزایش پیدا نمیکند و اغلب مشکلات قلبی عروقی کنترل میشوند.
درمان یبوست
خرمالو حاوی مقدار فراوان فیبر محلول در آب میباشد و به عنوان ملین طبیعی کار میکند. بنابراین، افرادی که یبوست و ناراحتیهای شکمی دارند خرمالو را در سبد غذایی خود بگنجانند.
پیشگیری از انواع متعدد سرطان
یکی از عامل اصلی سرطان رادیکالهای آزاد هستند و تنها راه نجات از آنها این است که مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان – را تا حد امکان مورد مصرف قرار دهید چراکه اینها میتوانند رادیکالهای آزاد بدن را حذف کنند که یکی از این مواد غذایی، خرمالو است که با مصرف آن از انواع سرطان و سایر بیماریهایی که به واسطه رادیکالهای آزاد به وجود میآیند، پیشگیری میشود.
حفظ سلامت پوست
محتوای گس آن منافذ پوست را باز میکند، کاهنده استرس و اکسیداسیون پوست است، از این رو پوست جوان و شاداب میشود، همچنین از چین و چروکها و پیری زودرس جلوگیری میکند. در ازبین بردن آلرژیها و حساسیتهای پوستی نیز موثر است.

سایر فواید خرمالو
تسکین درد کمر و مفاصل
کاهش درد سینه
درمان اسهال خونی
درمان ناراحتیهای کلیوی
درمان پوکی استخوان
تقویت دید و بینایی
پیشگیری از آلزایمر
آیا مصرف خرمالو عوارضی دارد؟
- خرمالو دارای تانین است بنابراین، درصورتی که با معده خالی مصرف شود، منجر به اسهال خواهد شد.
بیشتر تانیک اسید خرمالو، در پوست آن وجود دارد. لذا، پوست آن هرگز مصرف نکنید چراکه منجر به تشکیل سنگ در معده خواهد شد.افرادی که فشار خون آنها پایین است زیاد این میوه را مصرف نکنند چون خرمالو خود کاهنده فشار خون میباشد.
افرادی که دیابت دارند باید از خوردن خرمالو پرهیز کنند چراکه قند زیادی دارد.
افرادی که ناراحتیهای روده ای دارند یا عمل جراحی روده انجام داده اند یا به ناراحتیهای قلبی و سل مبتلا هستند باید در مصرف خرمالو احتیاط کنند.امیدواریم با مطالعه این مطلب از بازار روز ایرانیان تحت عنوان راز میوه خرمالو و فواید آن توانسته باشید به اطلاعات خوبی در رابطه با میوه خرمالو کسب کنید. برای تهیه انواع میوهها و تجربه لذت خرید بی واسطه میتوانید روی بازار روز ایرانیان حساب کنید.