View more
خواص هویچ و مصارف درمانی

خواص هویچ و مصارف درمانی

هویج ریشه خوشمزه و ترد گیاه علفی هویج است که معمولاً گفته می‌شود برای سلامتی، یک مواد مغذی کامل به‌حساب می‌آید. این خوراکی نارنجی‌رنگ که طبیعتی گرم و تر دارد سرشار از بتاکاروتن، فیبر، ویتامین کا، پتاسیم و آنتی‌اکسیدان است. همچنین هویج برای کاهش وزن بهتر است در رژیم غذایی باشد زیرا کلسترول کمی دارد. یکی از خواص آشکار هویج که همه از آن مطلع‌اند این است که در حفظ سلامت چشم و تقویت بینایی تأثیر مثبت دارد.

هویج شامل آنتی‌اکسیدان‌های کاروتن است که باعث کاهش احتمال ابتلا به سرطان می‌شود. هویج در اکثر رنگ‌های زرد، شیری، نارنجی، قرمز و آبی متمایل به بنفش وجود دارد. هویج معروف و رایج نارنجی‌رنگ، این رنگ زیبا را از بتاکاروتن دریافت می‌کند.

خواص درمانی هویج

جلوگیری از ابتلا به سرطان

بر اساس تحقیقات انجام‌شده هویج منبع آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌ استیلنی و فال‌ کارینول است که احتمال ابتلا به هر نوع سرطانی را کاهش می‌دهد.

سلامت قلب

انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی، الیاف و آنتی‌اکسیدان‌هایی که در هویج وجود دارد خطر احتمال دچار شدن به بیماری‌های قلبی را کم می‌کند. فیبر بسیاری که در هویج است در مقابل آسیب اکسیداتیو مراقب بدن است و از ایجاد پلاک در عروق خونی و بیشتر شدن کلسترول بد خون جلوگیری می‌کند.

تقویت سیستم دفاعی بدن

ویتامین C و دیگر آنتی‌اکسیدان‌های که در هویج وجود دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و احتمال ابتلا به بسیاری از ناراحتی‌ها و عفونت‌ها را کم می‌کند.

محافظت از ناخن‌ها:

هرچقدر ویتامین A در بدن کم باشد، ناخن‌ها آسیب‌پذیرتر و شکننده‌تر خواهند بود ازآنجایی‌که هویج حاوی ویتامینA  است، برای سلامت ناخن‌ها بسیار تأثیر دارد. از طرفی بیوتن موجود در هویج نیز باعث تقویت ناخن‌ها می‌شود.

پیشگیری از چرب شدن کبد

هویج فروشگاه غنی ویتامین A است که باعث سم‌زدایی کبد شده و باعث می‌شود در کبد، صفرا و چربی‌های اضافه جمع نشود.

جلوگیری از سکته مغزی

مطالعات دانشمندان دانشگاه هاروارد بیانگر این است کسانی که بیش از 50 روز، مرتب هویج می‌خورند نسبت به دیگر افراد کمتر دچار سکته مغزی می‌شوند.

کنترل فشارخون

هویج حاوی پتاسیم است که پتاسیم در کاهش فشارخون بالا و جلوگیری از ناراحتی‌های قلبی مؤثر است.

تنظیم کلسترول خون

درصورتی‌که چربی بالا دارید، آب هویج میل کنید تا پتاسیم موجود در آن کلسترول خون شما را تنظیم کند. با مصرف روزانه دو عدد هویج، سطح کلسترول 10 تا 20 درصد کم می‌شود.

پیشگیری از بیماری‌های مرتبط با مغز و حافظه

ویتامین A هویج در برابر آسیب اکسیداتیو مقاومت کرده، باعث بهبود عملکرد شناختی مغز شده و از بروز بیماری‌های حافظه مرتبط با کهولت سن جلوگیری می‌کند.

کنترل دیابت

شاید فکر کنید میزان قند هویج زیاد است اما درواقع 1 استکان هویج خام حاوی ده گرم کربوهیدرات قابل‌هضم و چهار گرم فیبر است. فیبر سرعت رهاسازی قندهای گلوکزی در جریان خون را پایین می‌آورد کرده و از افزایش زیاد قند خون پیشگیری می‌کند.

اما افراد دیابتی دقت کنند که مصرف آب هویج به آن‌ها توصیه نمی‌شود چراکه در حین آب‌میوه‌گیری فیبر هویج از بین می‌رود.

کاهش وزن

نوشیدن مرتب آب هویج برای کاهش وزن و چربی سوزی بسیار توصیه می‌شود زیرا هویج ماده غذایی است که کالری زیادی ندارد و فیبر زیادی دارد که زمان هضم را طولانی می‌کند، اشتها را کم می‌کند، ترشح صفرا را بیشتر می‌کند، عملیات گوارش و سوخت‌وساز را بهتر می‌کند، همه این امور، تأثیر فوق‌العاده‌ای در کاهش وزن داراست.

تقویت استخوان‌بندی کودکان

ازآنجایی‌که هویج کلسیم زیادی دارد باعث رشد و تقویت استخوان بچه‌ها می‌شود.

تقویت بینایی و حفظ سلامت چشم

هویج حاوی بتاکاروتن است؛ آنتی‌اکسیدانی که در کبد به ویتامین A تبدیل می‌شود. سپس ویتامین A در شبکیه چشم به رودوپسین (رنگ‌دانه بنفش لازم برای دید در شب)، تجزیه می‌شود. به همین خاطر شب‌کوری ( دید اسکوتوپی )  را درمان می‌کند.

با قرار دادن هویج در برنامه غذایی کودکان و همچنین بزرگ‌سالان از ابتلا به بیماری‌های چشم و عارضه‌های بینایی مانند آب‌سیاه، آب‌مروارید، دژنراسیون ماکولا و… جلوگیری می‌کنید.

عملکرد بهتر سیستم گوارشی

فیبر موجود در هویج باعث بهبود حرکات روده شده و درنتیجه فرایند هضم راحت‌تر انجام می‌شود. درصورتی‌که کودکان شما یبوست یا ریفلاکس معده دارند حتماً مرتب به آن‌ها هویج دهید.

مراقبت از دندان‌های کودکان

هویج کمک‌رسان حفظ پاکیزگی پلاک‌ها و مواد غذایی بین دندان‌ها است، این خوراکی نارنجی‌رنگ باعث تحریک لثه‌ها و تولید بیشتر بزاق می‌شود. مواد معدنی که در هویج وجود دارد میکروب‌های مضر در دهان را از بین می‌برد، از پوسیدگی دندان پیشگیری می‌کند.

خواص هویج

فواید هویج برای خانم‌ها

دوران قاعدگی

هویج حاوی استروژن است که دردهای قاعدگی را کاهش می‌دهد و تنظیم‌کننده میزان خونریزی است.

رشد خوب جنین در دوران بارداری

برای رشد استخوان‌ها و غضروف‌ها فایده دارد و از نقایص مادرزادی پیشگیری می‌نماید. همچنین از ابتلا به عفونت‌های جنینی و همچنین سقط‌جنین جلوگیری می‌کند. هویج برای پیشگیری و درمان یبوست که از مشکلات رایج بارداری است نیز مفید است.

تذکر: سوپ هویج، آبورتیون دارد و مصرف آن در دوران بارداری توصیه نمی‌شود زیرا احتمال سقط‌جنین را افزایش می‌دهد.

  • کاهش علائم دوران یائسگی
    افزایش کیفیت شیر مادر در دوران شیردهی

تذکر: مصرف زیاد ان ممکن است طعم شیر را عوض کند بنابراین در میزان مصرف اعتدال را رعایت کنید و بعد از خوردن هویج، آب بنوشید.

فواید هویج برای پوست

شاداب و درخشان کننده پوست

1 عدد هویج کوچک پخته‌شده را با یک 1 قاشق غذاخوری ماست و یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو تازه مخلوط کنید و به مدت نیم ساعت روی پوست بگذارید تا پوستتان نرم و درخشان و مرطوب شود.

  •  ضد جوش
    بهبود لکه‌های پوست و محل زخم
    ضد پیری
    هویج حاوی ویتامین C است که کلاژن تولید می‌کند که کلاژن خاصیت ارتجاعی پوست را حفظ می‌کند و ایجاد چین‌وچروک را به تأخیر می‌اندازد.

ضد آفتاب

بتاکاروتن ویتامین A در هویج باعث بازسازی ساختار پوست شده و در مقابل اشعه‌های مضر خورشید از پوست مراقبت می‌کند.

درمان خشکی پوست و همچنین زخم‌های سطحی

ازآنجایی‌که هویج سرشار از پتاسیم است، خشکی پوست و زخم‌های سطحی را درمان می‌کند و آب‌رسان پوست است.

فواید هویج

خواص هویج در سلامت مو

پیشگیری از ریزش مو

هویج حاوی ویتامین‌های لازم برای موها است و با تقویت موها از ریزش آن‌ها پیشگیری می‌کند. مصرف آب هویج باعث ضخیم، شفاف و سلامت موها می‌شود.

  • افزایش رشد مو
    پیشگیری از سفید شدن مو

    چرا صبح ناشتا هویج بخوریم؟

  • نوشیدن آب هویج در صبح ناشتا یرقان را درمان می‌کند.
    برای افزایش وزن مصرف آب هویج به‌عنوان صبحانه پیشنهاد می‌شود.
    مصرف آب هویج در صبح ناشتا سموم را از خون دفع می‌کند.
    افرادی كه آسم دارند توصیه می‌شود صبح ناشتا شیر هویج مصرف کنند.
    افرادی كه با ناراحتی رماتیسم، مفاصل و بیماری نقرس دست‌وپنجه نرم می‌کنند صبح ناشتا هویج بخورند.
    افرادی كه كم‎خونی دارند صبح ناشتا باید یک لیوان آب هویج و عسل بخورند.

    روش پخت و مصرف صحیح هویج

  • بعضی از شیوه‌های طبخ باعث از بین رفتن مواد مغذی هویج می‌شوند ولی بخارپز شدن هویج ارزش غذایی آن را نگهداری کرده و حتی خواص آن را زیاد می‌کند چراکه جذب مواد مغذی هویج پخته مانند بتاکاروتن و آنتی‌اکسیدان‌های آن در برابر هویج خام بیشتر است.

عوارض احتمالی مصرف هویج

  • احتمال دارد واکنش‌های آلرژیک مثل خارش پوست و استفراغ ایجاد کند.
  • ممکن است باعث تغییر در رنگ پوست در دست و صورت یا پا شود.
  • احتمال نفخ شکم

هویج

سخن آخر

در حین خرید هویج باید احتیاط کنید که از کجا خرید خود را انجام می‌دهید و همیشه محصولات کاملاً طبیعی را خریداری کنید در غیر این صورت خواص واقعی هویج را جذب نمی‌کنید. ازاین‌رو پیشنهاد ما به شما خرید مستقیم از کشاورز است. شاید با خود بگویید یافتن زمین کشاورزی هویج و کشاورز سر مزرعه برای شما دشوار یا حتی غیرممکن است، بازار بزرگ ایرانیان به همین خاطر اینجاست تا نیاز شما را برطرف کند و لذت خرید بی‌واسطه را برای شما فراهم نماید. با ثبت سفارش و خرید از بازار روز ایرانیان هویج کاملاً ارگانیک را درب منزل شما ارائه می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *