View more
خواص درمانی کلم بروکلی

خواص درمانی کلم بروکلی

یکی از سبزیجات خوشمزه که امروزه طرفدار زیادی پیدا کرده کلم بروکلی است. سبزیجات خواص بسیاری برای سلامتی دارند و خواص کلم بروکلی نیز از این قاعده مستثنا نیست. میزان کلسیم موجود در کلم بروکلی، به اندازه میزان کلسیمی که در شیر وجود دارد، است، بنابراین مصرف آن به کسانی که پوکی استخوان یا کمبود کلسیم دارند، توصیه می‌شود.

مقاله خواص کلم بروکلی: قرار دادن کلم بروکلی در برنامه غذایی باعث می‌شود در برابر بیماری‌هایی همچون انواع سرطان، بیماری‌های حافظه، ناراحتی‌های قلبی، التهاب مفاصل و… ایمن بمانید. علاوه براین خواص کلم بروکلی برای بیماران دیابتی نیز به اثبات رسیده است چراکه فیبر زیادی دارد. این گیاه پروسه پیری را نیز به تأخیر می‌اندازد..

کلم بروکلی سرشار از پتاسیم، فیبر و انواع ویتامین‌هاست و ماده سولفورافان دارد که کاهنده میزان، سایز و تکثیر تومورهای سرطانی است، ازاین‌رو از ابتلا به سرطان به‌ویژه سرطان سینه، خون، روده بزرگ، معده و ریه‌ها جلوگیری می‌کند.

کلم بروکلی مقدار زیادی ویتامین C، ویتامینA، فیبر، اسیدفولیک و بتاکاروتن دارد به همین علت یک آنتی‌اکسیدان قوی به شمار می‌آید. از طرفی چربی جمع شده و میزان کلسترول بسیار پایینی دارد. پس با بازار روز ایرانیان باشید تا از فواید کلم بروکلی مطلع شوید.

خواص کلم بروکلی

خواص درمانی کلم بروکلی

 

1. پیشگیری از انواع سرطان

بر اساس تحقیقات کلم بروکلی به پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان کمک شایانی می‌کند. در حقیقت بهره‌مندی کلم بروکلی از سولفورافان است که باعث جلوگیری از سرطان می‌شود. تحقیقات دیگری بیانگر این است که کلم بروکلی قادر است تا 60 درصد مانع پیشرفت تومور و تا 80 درصد باعث کاهش تومورها شود. این سبزی به‌خصوص از رشد سرطان سینه، رحم، و پوست پیشگیری می‌کند. بنابراین همه ما باید هفته‌ای 3 باریک لیوان آب کلم بروکلی بخوریم.

2. کنترل فشارخون از  دیگر خواص درمانی کلم بروکلی

بر اساس مطالعات بروکلی در تنظیم فشارخون کمک‌رسان است. در حقیقت بهره‌مندی از سولفورافان باعث ترکیب گوگرد آلی شده است تا میزان فشارخون را کنترل کند. همچنین بروکلی حاوی منیزیم، کلسیم و پتاسیم است که در کنترل فشارخون تأثیرگذارند. این سبزی مثل سایر سبزیجات باید به‌طور مداوم در برنامه غذایی وجود داشته باشد تا بتواند فشارخون را تنظیم کند.

3. پیشگیری از بیماری‌های قلب

دانشمندان اثبات کرده‌اند که کلم بروکلی از مواد شیمیایی منحصربه‌فردی بهره‌مند است که سیستم دفاعی طبیعی بدن را تقویت نموده و باعث محافظت از رگ‌ها در مقابل گرفتگی و حمله قلبی خواهد شد. ازآنجایی‌که بروکلی سرشار از پتاسیم، ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌هاست می‌تواند باعث بهبود پمپاژ خون سرخرگ‌ها شود، کاهنده صدمه‌های قلبی به علت محرومیت از اکسیژن باشد و نیز اگر همواره مورد مصرف قرار گیرد قادر است از آسیب‌های ناشی از دیابت به عروق خونی قلب ممانعت کند. درنتیجه با قرار دادن آن در سبد غذایی احتمال ابتلا به آترواسکلروز، ناراحتی‌های قلبی و سکته را کاهش دهید.

4. پاک‌سازی بدن از سموم

کلم بروکلی دارای مواد مغذی است که در پروسه سم‌زدایی از بدن مؤثرند و آلاینده‌های ناخواسته در بدن را فعال، خنثی و حذف می‌کنند. این سم‌زدایی برای سلامتی بسیار فایده دارد، باعث افزایش انرژی، بهبود سوخت‌وساز بدن، افزایش گردش خون و هضم آسان غذا می‌شود.

5. افزایش توان مغز و حافظه

بروکلی یک فروشگاه غنی از ویتامین K به شمار می‌آید که باعث بهبود عملکرد شناختی و افزایش قدرت مغز می‌شود. این سبزی به علت سرشار بودن از ویتامین B، استقامت و حافظه را بهبود می‌بخشد. این خوراکی پرخاصیت در کاهش اثرات خستگی ذهنی و ناراحتی نیز مؤثر است. کلم بروکلی حجم بالایی کولین دارد که باعث رشد سلول‌های جدید مغز شده و از نقص لوله عصبی در جنین پیشگیری می‌کند. اگر می‌خواهید به زوال عقل و آلزایمر مبتلا نشوید، مصرف بروکلی را جدی بگیرید.

کلم بروکلی

6. مؤثر در کاهش وزن

اگر افزایش وزن دارید، با قرار دادن کلم بروکلی در برنامه غذایی خود به‌سرعت می‌توانید به وزن دلخواه خود برسید زیرا این سبز چربی و کالری کمی دارد. همچنین حاوی فیبر و آب بسیاری است و بدون افزایش کالری، پرکننده حجم معده است. کلم بروکلی را بخارپز کنید و در میان وعده‌های خود مورد مصرف قرار دهید تا وزن شما کاهش پیدا کند.

7. به تأخیر انداختن فرایند پیری

بروکلی علاوه بر اینکه باعث جوان‌سازی می‌شود، می‌تواند فرایند پیری را به‌طور چشمگیری به تأخیر بیندازد چراکه ویتامین C دارد.  ویتامین c با رادیکال‌های رها مقابله کرده و باعث کاهش نشانه‌های پیری زودرس ازجمله چین‌وچروک و لکه‌های پوستی می‌شود. همچنین کلم بروکلی سرشار از بتاکاروتن و انواع ویتامین B است که در تحریک پوست و حفظ سلامت آن مؤثر است. از طرفی بروکلی می‌تواند به‌عنوان یک کرم ضد آفتاب طبیعی عمل کند و در مقابل اشعه مضر خورشید مراقب پوست شما باشد. با مصرف بروکلی تازه پوست صورت شما از زیبایی طبیعی بهره‌مند می‌شود.

8. تقویت چشم و بینایی

ترکیبات خاص و مواد معدنی بروکلی برای چشم و بینایی فایده زیادی دارد. همچنین کلم بروکلی سرشار از ویتامین A است که در شکل‌گیری شبکیه و مولکول جذب‌کننده نور لازم برای چشم  نقش دارد. مصرف بروکلی به‌طور مداوم باعث بهبود قدرت دید شما می‌شود و خطر ابتلا به ناراحتی‌های چشمی ازجمله آب‌مروارید را کاهش می‌دهد.

9. تقویت استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان

کلم بروکلی به هر صورتی که مورد مصرف قرار گیرد می‌تواند در بهبود سلامت استخوان‌هایتان تأثیرگذار باشد. با مصرف منظم کلم بروکلی خطر شکستگی استخوان برای شما را کاهش می‌یابد چراکه بروکلی حاوی ویتامین K است. از طرفی فیبر زیاد و کالری کمی دارد که در سلامت استخوان‌ها تأثیرگذار است. لذا به‌منظور پیشگیری از کمبود کلسیم و تأثیرات منفی آن همواره بروکلی مصرف نمایید.

10. تقویت مو

درصورتی‌که موهایی سالم و قوی می‌خواهید، مصرف بروکلی را فراموش نکنید. این سبزی سرشار از ویتامین‌های مغذی برای مو است مانند ویتامین C، A و B6 که در نرم و قوی کردن مو مؤثر است. این ویتامین‌ها در افزایش تولید سبوم (یک مرطوب‌کننده و نرم‌کننده طبیعی برای پوست و مو) نقش دارند. سبوم از خشک و مجعد شدن موها جلوگیری می‌کند. ازآنجایی‌که بروکلی کلسیم دارد، فولیکول‌های مو را تقویت نموده و از ریزش و نازک شدن مو پیشگیری می‌کند.

خرید کلم بروکلی

روش‌های مصرف کلم بروکلی

مصرف کلم بروکلی به علت خاصیت انعطاف پذیرش بسیار زیاد شده است و می‌توان آن را به‌صورت خام در سالاد، بخارپز شده در سوپ و یا تفت داد شده مورد مصرف قرار داد. این سبزی را در تمام فصول سال می‌توان پیدا کرد و ساقه و گلش را مورد مصرف قرار داد. اگر می‌خواهید کلم بروکلی ارگانیک دربسته بندی تمیز درب منزل دریافت کنید می‌توانید سفارش خود را در بازار روز ایرانیان ثبت کنید و هرگز نگران هزینه آن نباشید چراکه در بازار روز ایرانیان خبری از واسطه‌ها نیست و شما مستقیم از تولیدکننده خرید می‌کنید و این است لذت خرید بی‌واسطه.

  • به‌منظور جذب تمام خواص کلم بروکلی آن را به روشی که بیشتر مواد ارزشمندش حفظ می‌شود، میل کنید.
    کلم بروکلی را بیش‌ازاندازه روی حرارت نگذارید تا ارزش غذایی‌اش از دست نرود.
    کلم بروکلی را در ماکروویو قرار ندهید تا از ارزش غذایی آن کاسته نشود.
    بروکلی را بیشتر از 3 دقیقه بخارپز نکنید.
    بروکلی را به سوپ و خورشت اضافه کنید.
    مزاج کلم‌ها سرد است، بنابراین همراه آن‌ها زردچوبه یا فلفل مصرف کنید تا متعادل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *