View more
خواص بادمجان در دوران بارداری چیست؟

خواص بادمجان در دوران بارداری چیست؟

بادمجان یکی از سبزیجات اصلی است که در دوران بارداری مصرف آن توصیه شده است. اما خواص بادمجان در دوران بارداری چیست؟ این همان پرسشی است که در این مقاله به آن جواب خواهیم داد و خواص بادمجان در دوران بارداری را معرفی می‌کنیم.

بادمجان، از دوران قدیم به عنوان یکی از صیفی‌جات پرطرفدار و رایج در بين مردم كل دنیا معروف است، اما اين محصول پرخواص بیشتر در آسیا کاشته میشد. از آنجایی که این سبزی خواص زیادی در فرایند سلامت مردم در سرزمین هند دارد خاویار مردم فقیر به شمار می‌آید.

بخاطر ارزش غذایی بسیاری که در بادمجان وجود دارد، در سلامت هر خانم بارداری و جنین نقش موثری دارد و در رشد خوب جنین درون رحم او هم بسیار نقش آفرین است.

به منظور تهیه این سبزی به ویژه اگر شما یک خانم باردار هستید، خرید آنلاین بادمجان و خرید عمده صیفی جات گزینه خوبی است و نیازی به رفت و آمد اضافی نیست چرا که با ثبت سفارش خود در اپلیکیشن بازار روز ایرانیان، سفارش شما درب منزل به شما تحویل داده می شود.

شما نیز می‌توانید به منظور کسب اطلاعات از نحوه مصرف بادمجان در دوران بارداری خود، ادامه اين مطلب از بازار روز ایرانیان را بخوانید.

خواص بادمجان در دوران بارداری

از مصرف بادمجان در دوران بارداری نمی‌توان چشم پوشی کرد زیرا خواص بسیاری دارد که معرفی می‌کنیم:

مراقبت جنین از نقص مادرزادی:

این سبزی سرشار از فولات و اسید فولیک است که برای زمان بارداری بسیار حیاتی است و ریسک نقص تولد را از بین می‌برد. از این رو مصرف این گیاه مغذی از نقص عصبی جنین و دیگر نقایص زایمان پیشگیری می‌کند و موجب رشد گلبول‌های قرمز خواهد شد.

پیشگیری از دیابت یکی از خواص بادمجان

خواص بادمجان

مصرف بادمجان برای کنترل میزان قند خون بدن و پیشگیری از بروز نوسان آن در دوران بارداری موثر است. افزودن بادمجان به برنامه غذایی خانم‌های باردار تاثیرات فوق العاده‌ای در کنترل دیابت بارداری در بدن آن‌ها دارد.

تاثیرگذار در رشد کامل جنین و جلوگیری از آسیب مغزی یکی از معضلات مادران امروزی کمبود وزن کوکشان پس از تولد است. بادمجان سرشار از ویتامین ث، نیاسین، ویتامین ب، ویتامین آ و ویتامین E است که برای رشد کامل جنین لازم است.

مواد معدنی موجود در بادمجان همچون پتاسیم، مس، منگنز و آهن نیز می‌توانند در حفظ تعادل الکترولیت‌ها کمک‌رسان باشند و مقدار ذخیره خون و هموگلوبین را به اندازه چشمگیری افزایش دهند. در نتیجه خانم‌های باردار با مصرف بادمجان و جذب ماده فولات باعث رشد صحیح و کامل جنین و شکل‌گیری سلول مغزی او می‌شوند.

درمان یبوست و مشکلات گوارشی

مصرف بادمجان در زمان بارداری باعث هضم راحت و جذب مواد مغذی در دستگاه گوارش شده و مشکلات گوارشی را درمان می‌کند. همچنین بادمجان یک منبع عالی از فیبر است که موجب ارتقا حرکات روده شده و یبوست را در زمان بارداری بهبود می‌بخشد. یک بادمجان حدودا 5 گرم فیبر دارد لذا می‌توانید با خیال آسوده این ماده مغذی را مصرف کنید.

 بادمجان تسکین دهنده درد در خانم‌های باردار

یکی از خصوصیات زمان بارداری وجود درد در قسمت پشت زنان باردار است که زنان آن را در پایان بارداری تجربه می‌کنند. اطلاعات بیانگر این است که این درد نیز به دلیل استخوان‌های سست در خانم‌های باردار است که راه چاره مصرف بادمجان است.

تقویت سیستم ایمنی

پوست بادمجان سرشار از گونه‌ای آنتوسیانین به اسم ناسونین است که جنین را از ریسک اختلالات شناختی در امان نگه می‌دارد. این ماده خواص آنتی‌اکسیدانی دارد که رادیکال‌های آزاد در بدن را خنثی نموده و از احتمال مشکلات سلولی و DNA در زمان بارداری پیشگیری می‌کند، در نتیجه سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و شمار از احتمال ابتلا به بیماری‌های مضر حفظ می‌کند.

کاهش کلسترول بد خون

بادمجان نیز مانند سایر سبزیجات و صیفی جات سطح کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و از مشکلات قلبی، سکته و انسداد شراین پیشگیری می‌کند.

کنترل و پیشگیری از فشار خون بالا

درصورتی که فشار خون بالا دارید، بادمجان یک درمان ارگانیک بی نظیر است. بادمجان دارای بیوفلاونویید که کاهنده فشار خون و تنظیم کننده ضربان قلب است و از به وجود آمدن معضلات سلامتی در زمان بارداری جلوگیری می‌کند.

  • بادمجان

افراط در مصرف بادمجان در دوران بارداری چه عوارضی دارد؟

با وجود خواص بادمجان در دوران بارداری، افراط در مصرف آن عوارضی را دارد که از جمله آن‌‎ها می‌توان موارد زیر را ذکر کرد:

سقط نوزاد

بادمجان با بهرمندی از فیتو هورمون‌هایی که دارای مزایای القا قاعدگی و کمک کننده بهبود مشکلات قاعدگی است اگر روازنه و به میزان زیاد خورده شود می‌تواند منجر به سقط جنین شود.

احتمال زایمان زودرس

افراط در مصرف بادمجان در زمان بارداری می ‌تواند انقباضات رحم را تحریک کرده و خطر زایمان زودرس یا سقط جنین را افزایش دهد.

اختلالات گوارشی

افراط در مصرف این سبزی می‌تواند شما را به حساسیت‌های غذایی آسیب پذیر مبتلا نماید. از این رو پیش از مصرف، آن را پخته و بعد مصرف کنید.

نکته

خانم‌های باردار سعی کنند از خوردن بادمجان در ماه‌های اول بارداری پرهیز کنند زیرا به دلیل هورمون‌‌های منحصربه فرد، بادمجان توانایی سقط جنین آن‌ها را داراست. پیشنهاد شده که خانم‌ها در ماه‌های آخر بارداری در حد تعادل بادمجان مصرف نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *